Veteranstøtten

Veteranstøtten er etableret for at understøtte det arbejde, Veteranstøtten udfører for at hjælpe veteraner og deres pårørende, der har udfordringer som følge af veteranens udsendelse i en international mission.

 

Camp Frøslev

I Barak H16 finder du Camp Frøslev, der er Veteranstøttens sted for møder, uddannelse, veterantræf og organisationer, der støtter veteranarbejdet og Forsvaret.
Camp Frøslev er etableret som en støtte til det arbejde, Veteranstøtten udfører for at hjælpe veteraner og deres pårørende, der har udfordringer som følge af veteranens udsendelse i en international mission.

Formål og faciliteter

Organisationer med relation til totalforsvaret kan låne Camp Frøslev. De kan bruge stedet til arrangementer, som har til formål at fremme kammeratskab og udvikle støttende netværk for veteranerne.
Camp Frøslev ligger i Frøslevlejren og består af barak H16, der er på 575 kvadratkilometer og har plads til 26 overnattende i alt.
Barak H16 indeholder 22 enkeltværelser med bad, to dobbeltværelser og et handikapværelse med bad. Der kan ved opredning arrangeres ekstra pladser. Derudover findes en opholdsstue med tekøkken til fælles brug og et stort køkken, som kan lånes efter aftale.

Besøg Camp Frøslev, og dyk ned i kulturelle og historiske oplevelser i Sønderjylland og Slesvig

Bevæger du dig lige lidt udenfor Camp Frøslev, findes der i Frøslevlejren også flere udstillinger og museer, hvor du kan få masser oplevelser.
Du kan gå på opdagelse i udstillingerne, der inkluderer FN Museet, Hjemmeværnsmuseet, Frøslevlejrens Museum og udstillinger for Beredskabstjenesten og Amnesty International. Du har altså mange oplevelser indenfor rækkevidde, når du tager på ophold i Camp Frøslev.

Camp Frøslev er beliggende i smukke naturomgivelser

der giver rige muligheder for rekreation og friluftsaktiviteter.Flensborg, med sine 85.000 indbyggere, ligger kun 8 km fra Frøslevlejren.

 

Et oplevelsesrigt ophold

Har du alligevel mere tid på dit ophold, så kan du mod betaling få guidede ture ved Naturstyrelsens lokale skovskole og gå på opdagelse i Sønderjyllands smukke natur. De tilbyder ture som for eksempel svampeture, jagtsti med bue og pil og andet – Turene er altid en stor succes.

Flensborg er med sin danskprægede kultur også et attraktivt rejsemål for gæster i Camp Frøslev. Byen har en smuk havnefront med gode madsteder og en gågade med mange spændende butikker.

Frøslevlejren ligger ved afkørsel 76 på E45, Sønderjyske Motorvej, umiddelbart før Frøslev grænse.

Priser og praktik

Ønsker I at låne faciliteterne på Camp Frøslev, betaler I for omkostninger i forbindelse med driften, for eksempel vand, varme og el.

  • Prisen er 100 kroner per person per overnatning
  • Veteraner, der er i besiddelse af Veterankortet, får 50% rabat per overnatning, når de arrangerer møder og træf i Camp Frøslev
  • Sengelinned og håndklæder kan lejes for 50 kroner (ingen rabat)
  • Opholdsstue og tekøkken er fælles for alle

Det er en betingelse, at lånerne selv rydder op og gør rent. Veteraner kan søge om økonomisk støtte til nogle af besøgets øvrige omkostninger hos Veteranstøttens Aktivitetsudvalg. Der ydes ikke støtte til transport. Du finder ansøgningsblanketten på Veteranstøttens hjemmeside.

Booking

Du booker plads på Camp Frøslev ved at udfylde blanketten nederst på denne side.

Et besøg i Camp Frøslev giver rig mulighed for rekreation og friluftsaktiviteter.

Desuden er du kun otte kilometer fra Flensborg, der med sine 85.000 indbyggere også har en masse at byde på – hvilket giver dig flere muligheder for dit ophold.

r

OBS

Hunde har generelt ingen adgang på Camp Frøslev. Hunde, der er dokumenterede hjælpehund/servicehund eller førerhund, kan have adgang ifølge aftale med lederen af Camp Frøslev og får i så fald anvist et særligt værelse. Det er kun hunde til bevægelseshandicappede og synshandicappede, der kan få adgang til Camp Frøslev.

Vi henviser til danske dyreinternater, hvor du har mulighed for at få dine dyr passet under dit ophold ved kontakt i god tid.

www.danske-dyreinternater.dk

Parkering

Når du parkerer, skal du holde bag bygning K2 eller den store p-plads udenfor lejren.

KONTAKT OS
FOR YDERLIGERE INFO

Yderligere information

Ole Stokholm Pedersen
Tlf.: 20 62 67 94
E-mail: veteranhjem@80608030.dk

Adresse

Frøslevlejren
Lejrvejen 89
6330 Padborg