FN Museet – Danmarks Internationale Veteranmuseum

Se spændende udstillinger om Danmarks Internationale indsats fra 1948 frem til i dag.
}

Åbningstider

09.00 – 17.00 dagligt
fra 01. april til 31. oktober

Entré

Der er gratis
at besøge udstillingen

FN Museet: Danmarks internationale veteranmuseum

Besøg FN Museet i barak 46, og bliv klogere på Danmarks internationale indsats fra 1948 og frem til i dag.
På FN Museet får du historierne om de danske udsendte soldater og deres indsats ude i den store verden. Du hører om, hvad der skete under tidligere indsatser, og du får malet levende billeder af dagligdagen for mandskabet, der var afsted.
Museet blev stiftet i 1990 og har allerede fejret 25-års jubilæum. I al den tid har museet være bestyret af frivillige kustoder, der alle selv er tidligere udsendte. De fortæller om de danske soldaters missioner og indsatser verden rundt – også gerne fra deres egen vinkel.

Små og store spørgsmål

Du får svar på både dine små og store spørgsmål omkring de danske udsendte, når du tager en tur på FN Museet. Udstillingerne og de frivillige kustoder skildrer, hvordan dagligdagen for det udsendte mandskab har set ud, og du kan få svar på spørgsmål som: Hvordan ser en almindelig dag ud for den udsendte? Hvordan bor de? Hvilke biler, fly og andre køretøjer kommer de rundt i?

Men du får også en forståelse for de helt store spørgsmål. For hvad er grunden til at udsende danske soldater i international tjeneste? Hvordan er tidligere missioner blevet gennemført? Og meget mere!

Danmarks internationale indsats

Danmarks internationale indsats dækker over steder som Gaza, Congo, Cypern, Libanon, Sudan, Eritrea, Mali, Hospitalsskibet Jutlandia, Kashmir, Irak, Afghanistan og Balkan. Det er blevet til over 70 forskellige missioner, som alle mere eller mindre er beskrevet på FN Museet.

FN Museet dækker alle tidligere FN Missioner, og er også opdateret med alle de igangværende missioner. Og selvom man ud fra navnet kunne tro, det var det eneste, så dækker det også mandater under NATO, EU, OSCE og koalitioner. På museet har du også mulighed for at se Danmarks eneste udstilling om det danske politis udsendelser.

Dynamisk udstilling

Når du går rundt i udstillingerne, kan du følge den historiske udvikling i Danmarks internationale indsatser helt tilbage fra 1948 og frem til i dag. Museet modtager løbende donationer og effekter fra tidligere udsendte til udstillingerne, og derfor ændrer de sig hele tiden. Det skaber en dynamisk udstilling, som de frivillige løbende tilpasser og udvikler.

FN Museet har flere helt unikke effekter. Du kan se Danmarks første FN-fane fra 1956 brugt i Gaza. Eller tage et kig på håndskrevne dagbøger fra missionernes første hold. Og se nærmere på komplette medaljesamlinger fra FN, NATO og Danmark – de tæller samtlige medaljer tildelt danske soldater og politifolk.

Alle kustoder er tidligere udsendte, så de ved, hvad de taler om. De har hver især en historie at fortælle. Det betyder, at du får en helt unik oplevelse, hver gang du besøger museet.

FN Museet har sin egen webshop

Besøg hjemmesiden
}

Åbningstider

09.00 – 17.00 dagligt
fra 01. april til 31. oktober

Entré

Der er gratis
at besøge udstillingen

Mere information

Der er gratis at besøge museet, og du kan booke en rundvisning både i og udenfor sæson. Du booker ved at kontakte museets formand på mail formand@fnmuseet.dk. Og du er altid velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har nogle spørgsmål.

Kunne du tænke dig et minde fra dit besøg, så kan du besøge FN Museets kiosk. Her kan du købe forskellige varer, der fortæller hver deres historie. Kan du ikke beslutte dig på dagen, kan du også bestille en souvenir på FN Museets webshop

KONTAKT OS
FOR YDERLIGERE INFO

Yderligere information

Formand, Stig Ødorf
Tlf.: 22 69 77 24
E-mail: formand@fnmuseet.dk

Adresse

Frøslevlejren
Lejrvejen 89
6330 Padborg